សំរាប់ទាំងអស់គ្នា

ចំណេះដឹង​ដើម្បីទាំងអស់គ្នា

ផលប្រយោជន៍​នៃ​បន្លែ​ផ្លែ

Posted by phearykh ​នៅ ខែកក្កដា 17, 2008

ផលប្រយោជន៍​នៃ​បន្លែ​ផ្លែ

បរិភោគ​បន្លែ​ផ្លែ​ល្អ​ប្រសើរ​ជាង​ការ​ផឹក​ទឹក​អស់​ ៨​ កែវ
នៅ​រដូវក្ដៅ​​ដោយសារ​តែ​​មាន​ធាតុ​អាកាស​ក្ដៅ​ហួតហែង​នោះ​ ទើប​​នៅ​ក្នុង​រាងកាយ​​របស់​មនុស្ស​គ្រប់​រូប​តែង​តែ​បាត់បង់​បរិមាណ​ទឹក​ នេះ​ បើ​ប្រៀបធៀប​ទៅ​នឹង​​រដូវ​ដទៃ​ទៀត។ ដូច្នេះ​លោក​អ្នក​គួរ​បរិភោគ​ប្រភេទ​បន្លែ​ផ្លែ​ (ប្រភេទ​បន្លែ​ផ្លែ​ភាគច្រើន​ សុទ្ធ​តែ​មាន​បរិមាណ​ទឹក​លើស​ពី​ ៩០​ ភាគរយ)។ ចំពោះ​បរិមាណ​ទឹក​នៅ​ក្នុង​បន្លែ​ផ្លែ​ក្រោយ​ពី​ច្រោះ​ចេញ​តាម​បែប​ធម្មជាតិ ​​រួច​មក​ គឺ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជីវជាតិ​​ផ្សេងៗ​ ហើយ​បើ​ប្រៀបធៀប​ទៅ​នឹង​ទឹក​ធម្មតា​គឺ​​វា​ងាយស្រួល​ ត្រូវ​បាន​រាងកាយ​ស្រូប​យក​ទៅ​ទៀត។ក្រៅ​ពី​នោះ​ដោយសារ​តែ​នៅ​​ក្នុង​រដូវ​​ក្ដៅ​រន្ធ​ញើស​តែងតែ​រីក​ធំ។ ដូច្នេះ​ការ​ចេញ​ញើស​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​លើស​លប់​ពេក​អាច​បណ្ដាល​ទៅ​ជា​​មាន ​អាការ​ហេវហត់​ និង​ សោះ​ខ្យល់។ ម្យ៉ាង​ទៀត​រឹត​តែ​ធ្វើ​​ឲ្យ​បាត់បង់​ចំណង់​ចំណូល​ចិត្ត​នៃ​ការ​ទទួល​ទាន​ អាហារ​ទៀត​ផង។ ហេតុ​នេះ​ប្រសិន​​បើ​បាន​បរិភោគ​ប្រភេទ​បន្លែ​ ដូច​ជា​ផ្លែ​ម្រះ​ និង​ ននោង​ គឺ​ពិត​ជា​អាច​បង្កើន​ទឹក​មាត់​ និង​ បំបាត់​​ការ​ស្រេក​ទឹក។ ម្យ៉ាង​ទៀត​វា​ក៏​អាច​​កម្ចាត់​ធាតុ​ក្ដៅ​​នៅ​ក្នុង​រាងកាយ​​ដែរ។ ចំពោះ​បន្លែ​ស្លឹក​គឺ​មាន​បរិមាណ​ទឹក​ចាញ់​បន្លែ​ផ្លែ​ដាច់​តែ​ម្ដង។ ដូច្នេះ​គេ​និយម​ចូល​ចិត្ត​បរិភោគ​បន្លែ​ស្លឹក​នៅ​ក្នុង​រដូវរងា​ទៅ​វិញ។

ផ្លែ​ម្រះ​បញ្ចុះ​ធាតុ​ក្ដៅ

បើ​តាម​ការ​កត់ត្រា​ទុក​នៅ​ក្នុង​សៀវភៅ​​ ប្រវត្តិសាស្ត្រ​នៃ​​ការ​ហូប​ចុក​របស់​ចិន​បុរាណ​បាន​ចែង​ថា​ “និទាយរដូវ​គួរ​បរិភោគ​ជាតិ​ជូរ​ឲ្យ​បាន​ច្រើន​ វស្សានរដូវ​គួរ​បរិភោគ​ជាតិ​ល្វីង​ឲ្យ​បាន​ច្រើន​សរទរដូវ​គួរ​បរិភោគ​ជា​សតិ ​ចត់​ឲ្យ​បាន​ច្រើន​ សិសិររដូវ​គួរ​បរិភោគ​ជាតិ​ប្រៃ​ឲ្យ​បាន​ច្រើន”។

ដូច្នេះ​គេ​និយម​ទទួល​ទាន​ផ្លែ​ម្រះ​នៅ​ក្នុង​រដូវ​ក្ដៅ​ដើម្បី​ជួយ​ បញ្ចុះ​ធាតុ​ក្ដៅ​នៅ​ក្នុង​រាងកាយ។ ផ្លែ​ម្រះ​គេ​អាច​យក​ទៅ​ឆា​លាយ​ពង​ទា​ ស្ងោរ​ញាត់​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​…។ល។

អត្ថប្រយោជន៍

ធាតុ​ត្រជាក់​អាច​ត្រូវ​​ បត់ជើង​តូច​ស្រួល​ និង​កម្ចាត់​ ជាតិ​ពុល​ បញ្ចុះ​កម្ដៅ​នៅ​ក្នុង​រាងកាយ។ រីឯ​ម្សៅ​ ម្រះ​ម៉ដ្ឋ​ (ឆុង​ដូច​កាហ្វេ) ក៏​មាន​​ប្រសិទ្ធភាព​ខ្ពស់​ក្នុង​ការ​កាត់​បន្ថយ​កម្ដៅ​នៅ​ក្នុង​រាងកាយ​ ដែរ។

ផ្លែ​ត្រប់វែង​ តុល្យភាព​នៃ​សម្ពាធ​ឈាម

ផ្លែ​ត្រប់​​វែង​អាច​ប្រើ​ជា​បន្លែ​អន្លក់​ ឆា​ (មុន​នឹង​ឆា​ត្រូវ​ដុត)ជា​មួយ​នឹង​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​ រួច​ស្រោច​ទឹក​ត្រី​បុក​ពី​លើ​…។ល។

អត្ថប្រយោជន៍

ធាតុ​ត្រជាក់​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​​សម្ពាធ​ឈាម​​មាន​តុល្យភាព​ ដូច្នេះ​ត្រប់​វែង​នេះ​ត្រូវ​នឹង​​អ្នក​មាន​សម្ពាធ​ឈាម​ខ្ពស់​ទទួល​ទាន។ សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជីវជាតិ​ “P” ដែល​អាច​ការពារ​​មិន​ឲ្យ​​សរសៃ​ឈាម​តូច​ឆ្មារ​ចេញ​ឈាម។ ដូច្នេះ​​ចំពោះ​មនុស្ស​ចាស់​ និង​ មនុស្ស​ធាត់​​គួរ​គប្បី​ទទួល​ទាន​​ឲ្យ​បាន​ច្រើន។

ផ្លែ​ននោង​ជ្រុង​ មាន​រសជាតិ​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់

ននោង​ជ្រុង​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​បរិមាណ​ទឹក។ គេ​អាច​យក​ទៅ​ឆា​ ស្ល​សម្ល​ប្រហើរ​…។ល។

អត្ថប្រយោជន៍

មាន​រសជាតិ​ផ្អែម។ អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ចរន្ត​សរសៃ​ឈាម​ចរាចរ​បាន​ស្រួល​ កម្ចាត់​ជាតិ​ពុល​ និង​ កម្ដៅ​នៅ​ក្នុង​រាងកាយ។ ក្រៅ​ពី​នោះ​ ផ្លែ​ននោង​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជីវជាតិ​ “B” និង ​”C” ។ ម្យ៉ាង​ទៀត​វា​អាច​ជួយ​ដល់​ការ​រំលាយ​អាហារ​ទៀត​ផង។

ផ្លែ​ត្រសក់​ផ្អរ​ សម្បូរ​ដោយ​ជីវជាតិ​ផ្សេងៗ

មាន​រសជាតិ​​ឆ្ងាញ់​ពិសា។ គេ​អាច​យក​មក​ធ្វើ​បន្លែ​អន្លក់​ ឆា​ ស្ងោរ​…។ល។

អត្ថប្រយោជន៍

ផ្លែ​ត្រសក់​ផ្អរ​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជីវជាតិ​ “A” និង​ “C” ​ជាតិ​កាល់ស្យូម​ ជាតិ​ដែក​ និង​​ប្រូតេអ៊ីន​អាច​កម្ចាត់​​កម្ដៅ​នៅ​ក្នុង​សួត​ ស្រួល​បត់ជើង​តូច​ជា​ពិសេស​នៅ​ក្នុង​រដូវក្ដៅ​ដែល​មាន​អាកាសធាតុ​ក្ដៅ​ហួត​ ហែង​​នោះ​នឹង​​បណ្ដាល​​ឲ្យ​កើត​រោគ​ឈឺ​បំពង់​ក។ ដូច្នេះ​បើ​បាន​ទទួល​ទាន​ត្រសក់​ស្រស់ៗ​ ក៏​អាច​ជួយ​ដល់​ការ​កាត់​បន្ថយ​ការ​ឈឺ​ចាប់​ទៀត​ផង។

ផ្លែ​ត្រសក់​ស្រូវ

ត្រសក់​ស្រូវ​ខ្ចី​ក៏​អាច​យក​ទៅ​ធ្វើ​ជា​បន្លែ​អន្លក់​ ឬ​ជ្រក់​ត្រសក់​ (ត្រាំ​ជា​មួយ​នឹង​ទឹក​ផ្អក)។ ត្រសក់​ស្រូវ​​ទុំ​ អាច​យក​ទៅ​ធ្វើ​ជា​បង្អែម។

អត្ថប្រយោជន៍

ត្រសក់​ស្រូវ​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ពោះ​មាន​ជាតិ​សើម​ ដើរ​ខ្យល់​ស្រួល​ បំប៉ន​លំពែង​ និង​ កម្ចាត់​ធាតុ​ក្ដៅ។ សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជីវជាតិ​ “B” និង​ “C” និង​ សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​សរសៃ​តូច​ឆ្មារ​​ដែល​អាច​ជួយ​ការងារ​រោគ​ផ្ដាសាយ​ និង​រោគ​ពោះវៀន​ ក្រពះ។

ផ្លែ​ល្ពៅ

ផ្លែ​ល្ពៅ​គេ​អាច​​យក​ទៅ​ឆា​ ស្ល​ និង​ ធ្វើ​ជា​បង្អែម​ (សង់​ខ្យា​ល្ពៅ)។

អត្ថប្រយោជន៍

មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​​ការ៉ុត​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​សួត​មាន​ជាតិ​សើម​ និង​ បំបាត់​កំហាក​ស្លេស្ម៍។ ម្យ៉ាង​ទៀត​ផ្លែ​ល្ពៅ​ក៏​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជាតិ​​ក្រូមីញ៉ូម​ជាតិ​នីកែល។ ដូច្នេះ​វា​ផ្ដល់​ផលប្រយោជន៍​ច្រើន​សម្រាប់​អ្នក​កើត​រោគ​ទឹកនោម​ផ្អែម​្នុង ​កម្រិត​ស្រាល។


ផ្លែ​ត្រឡាច

ផ្លែ​ត្រឡាច​ គេ​អាច​យក​ទៅ​ស្ល​ ឬ​ស្ងោរ​ជា​មួយ​ឆ្អឹង​ជ្រូក​…។ល។


អត្ថប្រយោជន៍

អាច​បំបាត់​អាការ​ហើម​ កម្ចាត់​កម្ដៅ​ បញ្ចេញ​ជាតិ​ពុល​ និង​បន្ធូរ​សម្ពាធ​ឈាម។ មាន​ជាតិ​សូដ្យូម​ក្នុង​បរិមាណ​ទាប។ ដូច្នេះ​វា​មាន​ផលប្រយោជន៍​ក្នុង​ការ​បំបាត់​ជាតិ​ខ្លាញ់​ដើម្បី​សម្រក​ ទម្ងន់៕

ឆ្លើយ​តប

Please log in using one of these methods to post your comment:

ឡូហ្កូ WordPress.com

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី WordPress.com របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូប Twitter

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Twitter របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

រូបថត Facebook

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Facebook របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

Google+ photo

អ្នក​កំពុង​បញ្ចេញ​មតិ​ដោយ​ប្រើ​គណនី Google+ របស់​អ្នក​។ Log Out / ផ្លាស់ប្តូរ )

កំពុង​ភ្ជាប់​ទៅ​កាន់ %s

 
%d bloggers like this: